Zanimljivosti

 

Robert Linkoln, sin američkog predsednika Abrahama Linkolna, bio je u blizini ili prisutan tokom čak 3 ubistva predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Kada mu je ponuđeno da preuzme funkciju predsednika, odbio je.

Rane mape Amerike su prikazivale Kaliforniju kao ostrvo.

Tokom 20-ih godina 20-og veka uobičajeno je bilo da policajci mere dužinu ženskih kupaćih kostima na plažama, kako bi se uverili da su pristojne dužine.

Nuklearni udar je moguće preživeti i u trezorima banaka, jer su neki od njih dizajnirani da izdrže ogromne eksplozije i pritisak.

76% svih poznatih serijskih ubica na svetu tokom 20-og veka su državljani Sjedinjenih Američkih Država.

U proseku samo jedan od 400 muškaraca je dovoljno fleksibilan da bi mogao sebe oralno da zadovolji.

Ljudska bića emituju 100 puta više ugljen-dioksida nego vulkani.

U prvih hiljadu decimala broja Pi, postoje dva niza od šest uzastopnih brojeva 9.

Simbol @ se u Grčkoj naziva “patkica”.

Neke od internacionalno ilegalnih droga su veoma rasprostranjene u Severnoj Koreji. Situacija je čak toliko drugačija, da se droge vrlo često koriste protiv bolova, a siromašni ih čak koriste i da zavaraju osećaj gladi u stomaku.

Žena Džejmsa Brauna je pokušala da se oslobodi kriminalnih optužbi pod izgovorom da ima diplomatski imunitet jer je njen muž “ambasador soul muzike”.

Kventin Tarantino želi da prestane sa snimanjem filmova nakon svog 10-og filma. Do sada ih je snimio 8.

Pevač The Weeknd je na početku karijere želeo da održava koncerte samo petkom i subotom kako bi ostao dosledan svom umetničkom imenu, ali njegova izdavačka kuća Republic Records je odbila tu ideju kako bi maksimizirala profit.

Mačke imaju posebne senzore i najviše vole toplu hranu, i to temperature oko 38 stepeni. Ako je hrana hladna, mačke je prirodno doživljavaju kao plen koji je odavno mrtav i može biti otrovan ili pokvaren.

Crna čiopa je vrsta ptice koja može da provede i 10 meseci u konstantnom letu.